1 april 2017

Van Dijk Beton overgenomen

De Lek Beton heeft per 1 april 2017 de activiteiten van het buurbedrijf Van Dijk Beton Hardinxveld BV (Van Dijk Beton) overgenomen. Van Dijk Beton is ook  gevestigd aan het Schoonhovenseveer in Groot-Ammers en is net als De Lek Betonwerkzaam in de betonindustrie. De Lek Beton levert betonmortel en andere species en Van Dijk Beton produceert Prefab betonproducten.

De Lek Beton is  de vaste leverancier van de betonmortel voor de productie van Van Dijk Beton. Daarnaast bestaat er al decennia lang een trouwe relatie tussen de aandeelhouders van beide ondernemingen (de families Van Dam en Den Boer). Als gevolg van deze langdurige samenwerking zijn de gesprekken op gang gekomen. In januari 2017 was dit de aanzet tot een principe overeenkomst tot overdracht van de activiteiten van Van Dijk Beton Hardinxveld van DB (Den Boer) Holding naar de holding van De Lek Beton. Op 12 mei 2017 is het verkoopcontract ondertekend en is Van Dijk Beton, inclusief grond, gebouwen en personeel toegevoegd aan de activiteiten van de holding van De Lek Beton.

De aandeelhouders en de directies van beide ondernemingen zijn van mening dat het samenvoegen van beide bedrijven binnen één groep de continuïteit van de bedrijven naar de toekomst beter zal waarborgen. Van Dijk Beton wordt als een zelfstandige onderneming onder de holding van De Lek Beton voorgezet. De naam Van Dijk Beton blijft behouden.
Met deze overname heeft De Lek Beton haar markt verbreed van de mortel naar de Prefab en heeft het bedrijf een nieuwe impuls gekregen.

Van Dijk Beton door de jaren heen
Het productiebedrijf Van Dijk Beton is al sinds eind jaren vijftig van de vorige eeuw actief in de Prefab Betonindustrie. De basis van het bedrijf, met haar huidige 18 medewerkers, is gelegd door de broers Van Dijk uit Hardinxveld. Vanaf 1996 behoorde Van Dijk Beton tot DB (Den Boer) Holding te Nieuw-Lekkerland.

< Terug naar het overzicht

Vraag vrijblijvend advies